Haber

TÜSF Başkanı: Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları Türkiye ve Çin arasında yeni iş birliği fırsatları sunuyor

İstanbul Cebeci Sporİstanbul Haliç Üniversitesi’ni temsilen 24 yaşındaki Abdullah Tuğluk, 20 Temmuz 2023’te Kompleks’te düzenlenen 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na hazırlanmak için antrenman yapıyor. (Fotoğraf: Ömer Kuşçu/Xinhua)

İSTANBUL, 10 Ağustos (Xinhua) — Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Mehmet Günay, 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın Türkiye ile Çin arasında spor alanında yeni iş birliği fırsatlarına kapı araladığını söyledi.

Xinhua ile online görüşme gerçekleştiren Günay, yeni iş birliği döneminin üniversiteler arasında yeni ortaklıklar kurmaktan öğrenci değişimine kadar birçok alanı kapsayacağını belirtti.

Günay, “Çin’de özellikle üniversite sporları alanındaki yetkililer bizimle işbirliği yapmak istiyor ve biz de bu tür işbirliklerine açığız.”

Federasyon lideri, Çin’in büyük çaplı uluslararası spor organizasyonlarının düzenlenmesindeki önemli rolü göz önüne alındığında, Türkiye’nin bu ülke ile işbirliğini güçlendirmesi gerektiğine değindi.

Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaleti, Chengdu’nun merkezindeki Chengdu’daki 31. FISU Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’nın kapanış töreninde havai fişek gösterisi, 8 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Huang Wei/Xinhua)

Günay, “Çin’in tecrübesinden faydalanmak bizim için faydalı olacaktır. Muhtemelen verimli bir işbirliği olacaktır.”

Federasyon başkanı, özellikle Çin’in çok başarılı olduğu masa tenisi ve dövüş sanatları gibi spor dallarında Türkiye’nin bu ülke ile işbirliğinden büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Her iki tarafın da üniversiteler arasındaki iş birliğini güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Günay, “Bunun dışında öğrenci değişimleri, öğrenci-sporcu değişimleri, ortak kamplar veya iki ülkenin ortasında karşılıklı karşılaşmalar yapılabilir.”

Federasyon Başkanı, Chengdu’da düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nın Türk ve Çin kültürlerinin pek çok ortak noktası olduğunu gösterdiğini ve bunun ikili iş birliğini güçlendireceğini ifade etti.

Günay, “Çinicilik ve bordür sanatı meşhur olduğu gibi Çinlilerde de bu kültür öğelerinin olduğunu gördük. Kültürel bağlarımız çok. O yüzden Çin’e kendimizi yabancı hissetmiyorduk. Bu anlamda şanslıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu